Известие

Collapse
No announcement yet.

Горен носач :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Горен носач :)

Днес свалих от колата оригиналния горен носач с напълно здрави тампони и с разбит шарнир. Направо умрях от яд.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Хах при мен нещата са обратни....здрави шарнири и скърцащи тампони...в дясно
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

при мен май сичко си беше здраво като чели на носаччето ама тропкаше жестоко

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Днес свалих от колата оригиналния горен носач с напълно здрави тампони и с разбит шарнир. Направо умрях от яд.
        Е кво те е яд, на мен ми рециклираха 4 носача за няма и 20 лв. и 2 от тях карат вече 15 000км без забележка.Другите 2 чакт реда си! На тоя етап няма да си купя носач повече никога.Ако се прецакат тампоните ще им набият по големи втулки и спират да скърцат.Също много сполучлива и издръжлива манипулация.Пробвайте и няма да сажалявате.На мен ми ги рециклира един от Костинброд. Ако успея да се видя с баща ми ще взема и координати!
        Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

Аз ще си ги рециклирам сам Въпроса е, че тампоните не мръдват. Не са и нацепени даже.

Comment

А мойте дали могат да се рециклират (алуминиев). Че ми е заминал шарнира на горен ляв. На мен ми казват, че е било безсмислено и скъпо..
            Last edited by achkar; d.m.y г., 00:35.
            Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
            Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Шарнира има една чашка от горе. Лесно се разкапсолова. Аз примерно разтопявам здрава пластмаса в метален съд. Вадя ябълката от носача, изчиствам хубаво вътре и наливам пластмасата и бързо слагам ябълката. После със спринцовка с тънка игла пълня с графитена смазка и затварям. На уното ми така съм правил шарнира и не знам колко хиляди километра е минало вече така.

Comment

Шарнира има една чашка от горе. Лесно се разкапсолова. Аз примерно разтопявам здрава пластмаса в метален съд. Вадя ябълката от носача, изчиствам хубаво вътре и наливам пластмасата и бързо слагам ябълката. После със спринцовка с тънка игла пълня с графитена смазка и затварям. На уното ми така съм правил шарнира и не знам колко хиляди километра е минало вече така.
                С какво го затваряш и с каква пластмаса го правиш ?
                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

А моите носачи са нови на 2 месеца и понякога пак прискърцва десният, да не говоря че ония ден викам чакай да проверя как сам си стегнал шарнирите, понеже биалетките не бях ги затегнал добре и кво да гледам десен шернир навивам гайката една две навивки и почва да превърта искарах я беше без резба направо, по шернира имаше малко щети на резбата ам сложих дргуга гайка и днес проверявам пак я навивам леко по-държи от оная ама не и имам вяра и сложих втора гайка, че....
                  и тва са носачи на 2000км бати и резбите бати и чудото
                  Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
                    А моите носачи са нови на 2 месеца и понякога пак прискърцва десният, да не говоря че ония ден викам чакай да проверя как сам си стегнал шарнирите, понеже биалетките не бях ги затегнал добре и кво да гледам десен шернир навивам гайката една две навивки и почва да превърта искарах я беше без резба направо, по шернира имаше малко щети на резбата ам сложих дргуга гайка и днес проверявам пак я навивам леко по-държи от оная ама не и имам вяра и сложих втора гайка, че....
                    и тва са носачи на 2000км бати и резбите бати и чудото
                    Не са виновни резбите. Майстора дето е стягал се е престара. Там е на конус и държи здраво. Гайката не се стяга хамалски. Още повече, че тя сама не може да се развие.

Иначе на другия колега да отговоря. Пълня ги с някаква пластмаса. Каквато намеря. Здрава да е. Затварянето после горе с конусова преса.

Comment

Не са виновни резбите. Майстора дето е стягал се е престара. Там е на конус и държи здраво. Гайката не се стяга хамалски. Още повече, че тя сама не може да се развие.

Иначе на другия колега да отговоря. Пълня ги с някаква пластмаса. Каквато намеря. Здрава да е. Затварянето после горе с конусова преса.
                      Хахаха майстора бях аз ам другия също е яко стегнат ама си държи, така с 2 гайки мисля че е здраво нали?

А и другото което е как да се преборя с това прослувуто скърцане, аз заради това ги смених шарнира бе здрав, а още като ги смених от някъде се чуваше понякога ама много лекичко, а сега като натисна дясната страна и се чува лекичко някои път и сутрин като я изкарам от гаража и го чувам два пъти?
                      Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Намирап спринцовка с тънка игла. Пълниш я с графитна течна грес. Ако е много гъста разреждаш с малко масло. За целта обаче сваляш носача. Пъхаш иглата от вътрешната страна на тампона и църкаш вътре докато не излезе от страни. Ще спре да скърца за мнооого дълго време.

Comment

За долните ми е ясно рецеклирането, и си е мн мн здраво,даже понякога повече от оригиналното. Но за горният, още са ми оригиналните, и се чудех нали са алуминиеви, аиде шарнира ясно, но ако решиш да махаш и сменяш тампоните/втулките с преса треа да излязат, и няма ли опасност да се пропука нещо алуминият?
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Никой ли няма инфо за горните носачи, айде колеги!
                            sigpic
                            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Намирап спринцовка с тънка игла. Пълниш я с графитна течна грес. Ако е много гъста разреждаш с малко масло. За целта обаче сваляш носача. Пъхаш иглата от вътрешната страна на тампона и църкаш вътре докато не излезе от страни. Ще спре да скърца за мнооого дълго време.
                              Задължително ли е да се сваля носача? Може ли само да се вдигне колата на крик и да махна подкалниците и от там да действам със спринцовката?
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X